Om INF: Information og kultur

INF er et fantastisk særligt sted.  Et sted præget af udvikling, nytænkning og samarbejde på tværs af fag, traditioner og discipliner. 

Vi interesserer os for en række forskellige emner, som er relevante og netop bliver diskuteret i dagens samfund som f.eks. søgemaskiner, biblioteker, videnskaberne, digitalitet, internettet, webarkiver, algoritmer, Facebook, kulturpolitik, museer og fake news. Vi har en speciel interesse for både at lade os inspirere af og inspirere andre på tværs af fag og grænser. I vores forskning og vores uddannelser vil du møde en stor pluralitet af metoder, traditioner, og praksisser – og du vil blive udfordret på din tænkning om information og kultur. 

Lige midt i centrum

Men der er noget, der binder det hele sammen… Måske fordi vi er baseret i traditioner med basis i biblioteket. Det betyder, at vi er specielt interesseret i systemer, platforme, og institutioner, der organiserer, rangerer, sorterer, søger, anbefaler og formidler information. Engang var det netop bibliotekets rolle, i dag forekommer det i stort set alle digitale medier og værktøjer. Faktisk er den kamp, der disse år udspiller sig om emner som troværdighed, rettigheder, og opmærksomhed i medie-, information-, og kommunikationslandskabet, en kamp med en lang historie. Og på INF er vi i den unikke situation, at vi befinder os lige i centrum af den diskussion.

Det digitale menneske

Vores blik på alle disse emner er et kritisk, humanistisk, og kulturelt blik – vi kigger på det digitale menneske som aktører i kulturen og i den digitale verden, og vi er interesseret i de ændringer, digitaliteten skaber sammen med kulturen, samfundet, virksomheder og offentlige institutioner. 

Jeg håber, du giver dig tid til at opleve INF, så også du kan mærke, hvor særligt dette sted er.

Jens-Erik Mai
Professor og Institutleder