Workshop i psykogeografisk metodologi med rundtur på Søndre Campus i kørestole

Byen er et spejl af vores fortolkninger af den, siger man - men er den for alle, og hvad sker der, når vi pludselig får kropsforlængelser på? Hvordan opleves og føles universitetet og byen, hvordan påvirker den dig, og hvordan kan man bruge de oplevelser til at pege på nye potentialiteter?

Det er udgangspunktet for denne workshop, som er opstået i samarbejde med socialpsykolog, installationskunstner og ekstern lektor på Institut for Mennesker og Teknologi på RUC, Charlotte Grum, Hjælpemiddelcentret i Københavns Kommune og Center for Signifikante Oplevelser. Omdrejningspunkterne vil være vores forståelser af sted, rum, krop og teknologi. 

I denne undersøgelse af omgivelsernes betydning for det levede liv, skal vi først briefes i psykogeografisk metodologi, som skal sætte vores tanker i gang om det rumlige, materielle og hvordan omgivelserne har indflydelse på evnen til at tænke.

Psykogeografi er et sæt af metoder til undersøgelse af de stedspecifikke ressourcer og potentialer i omgivelserne. Metoden er i dag primært knyttet til arkitektur og byrummet, og dets genstand er de individuelle, emotionelle, kropslige og sanselige oplevelser af omgivelserne. Metoden har dog en længere historie, som rækker tilbage til gotiske og romantiske forfattere som Edgar Allan Poe og Baudelaire. Vi skal imidlertid beskæftige os med de praksisser, som situationisterne gjorde brug af.

Efter en indføring i metode og teori påbegynder vi en kollektiv udforskning af af KUA.
Efter endt tur kommer vi tilbage til en kartografisk workshop, hvor vi sammen skal skabe nye kort over området, der svarer overens med oplevelsen. 
Vi arbejder med lyd, billeder, notesbøger, sanseindtryk o.a. forhåndenliggende. Vi bevæger os mellem en fysisk, fotografisk og klippe-klistret forholden sig til til byrummets identitet og oplevelsen af den. Kortene omdannes siden til store collager, som vi udstiller i tre uger på Københavns Universitet, Torvet på 1. sal i bygn. 4, hvor arrangementet finder sted.

Program
Kl. 10.00-11.30: Introduktion og oplæg til metoderne ved Thore Davies og Charlotte Grum
Kl. 11.30-13.00: Fitting af kørestole med kørestolsspecialist Hanne Bundgaard fra Rehab. Fælles afgang
Kl. 13.00-15.30: Ankomst tilbage til KUA3, løbende gratis frokost og arbejde med den kartografiske workshop.
Kl. 16.00-18.00: Fernisering af udstillingen. Champagne.

Tilmelding via mail på tilmelding@centerforsignifikanteoplevelser.dk eller kontakt@centerforsignifikanteoplevelser.dk
Vi har brug for at kende din højde og din buksevidde, for at kunne forberede stolene, så de passer dig. 
Kapacitet: 20 mennesker.
S.U.: 10. oktober

Tak til Bibliotekarforbundet, Bevica Fonden, Institut for Informationsstudier (INF) og Københavns Universitet - University of Copenhagen for deres medvirken i at realisere projektet.