Teknokritisk Værktsted – Københavns Universitet

INF > Kalender > Teknokritisk Værktsted 1

Teknokritisk Værktsted

Todages workshop med Halfdan Mouritzen, der er data- og internetaktivist.

"You’re in control!”, er en overskrift for 70’ernes hjemmecomputer-revolution. En revolution som skal genopfriskes påny. Workshoppen vil forsøge at give deltagerne en lidt dybere forståelse af computere og software, så de kan identificere og tage stilling til problematikker i forbindelse med brug af teknologi.

Man behøver ikke at være supernørd for at være i kontrol over sine devices og sin digitale færden. Halfdan Mouritzen er guide.

Workshop-rækken er af lavpraktisk art og vil gennem forelæsning, leg og rollespil forsøge at afdække og udfordre idéer og eksisterende fortolkninger af teknologi og internet.

Dag 1 (20/3)

Afmystificering af teknologi: Computerhistorie og digitalt borgerskab
Til denne workshop bliver du gjort opmærksom på, hvem der har kontrollen og hvad du kan gøre for, at det skal være dig! Gennem en række nedslag i historiske øjeblikke, monopolsager, manualer og hands on-aktiviteter, får du muligheden for at forstå nogle af de centrale mekanismer der styrer computerverdenen. Hvad er en fil og hvordan forstår computeren når du f.eks. har en mega grineren kat oppe på din skærm.

Se også emne for Dag 2 (27/3)