Samtaler om magi og formidling – Københavns Universitet

INF > Kalender > Magi og formidling

Samtaler om magi og formidling

Hvad er magi? Hvad er formidling? Og hvad har de to egentlig med hinanden at gøre i museums og –formidlingsverdenen, hvis de overhovedet hører hjemme?!

Med udgangspunkt i ovenstående spørgsmål, har vi inviteret tre eksperter på området til fri samtale og fortællinger om magi og formidling i deres arbejde. Spørgsmål om fortællekunst, kommunikation, det magiske overfor det rationelle og brugen af teknologi i museumsverdenen bliver vendt og drejet af vores erfarne panel, og det er her, I kan komme på banen! Vi sætter os nemlig i små “summegrupper”, stiller spørgsmål og sammen udforsker vi magiens rolle i formidlingen.

Center for Signifikante Oplevelser spicer naturligvis tingene op med drinks og lidt godt til ganen undervejs.

Inger Sjørslev er lektor i antropologi og har indgående kendskab til museumsverden. Hun har blandt andet været museumsinspektør for den etnografiske samling på Nationalmuseet. Hendes forskningsinteresser er især det magiske område. Inger Sjørslev har som antropolog bl.a. studeret besættelsesreligioner i Brasilien, men er også vidt publiceret i forbindelse med både ritualer og performancestudier.

Jeanette Varberg er arkæolog og ny museumsinspektør på Nationalmuseet. Hun har ofte figureret i TV, som historie og -videnskabsformidler og har flittigt udgivet både videnskabelige artikler og bøger. Hun har bl.a. vundet Rosenkjærprisen for sin vedkommende og fantasifulde formidling af sine studier af perler, som man kan se udstillet på Moesgaard Museum.

Beth Juncker er professor emeritus ved Institut for Informationsstudier og har i mange år beskæftiget sig med børnekultur og senest et forskningsprojekt, der udforsker ekspressiv kulturformidling, hvis genstand er nye formidlingsformer baseret på nye metoder, anerkendelse, inddragelse, aktiviteter og dialog.