FAQ, ofte stillede spørgsmål

I den følgende tekst, kan du læse svar på de spørgsmål, vi hører tit i INF Biblioteket.

Kan jeg låne bøger på biblioteket?
Ja, alle kan blive lånere på INF Biblioteket. Hvis du er ny studerende og ikke låner på biblioteket, skal du udfylde en blanket, som du kan finde via Katalogen (Rex). Inden du kan bruge dit lånerkort til at bestille og låne bøger, skal du møde op på biblioteket og legitimere dig, så vil personalet åbne dit login
Har du allerede meldt dig ind hos Det Kongelige Bibliotek eller et af Københavns Universitets Biblioteker (KUB), gælder dit lånernummer også hos os.

Har jeg TO pasord?? Hvad er forskellen?
Det er samme ID til begge pasord. Når du skal bruge REX til at reservere nye bøger, administrere dine dine lån og have fjernadgang til e-ressourcer skal du bruge det LANGE pasord. Skal du bruge vores selvbetjeningsmaskine til at låne bøger, skal du bruge det KORTE pasord (4 tal).

Kan jeg afhente min bestilte bøger på INF Biblioteket?
Nej, al afhentning af bestilte bøger foregår på Fakultetsbibliotekerne. Men du kan selv komme her og få bogen med dig, hvis du ikke bestiller online.

Kan jeg bestille bøger gennem bibliotek.dk til afhentning her?
Nej. Al afhentning foregår på fakultetsbibliotekerne. Du får en mail, når du kan hente bogen.

Hvorfor kan jeg ikke aflevere alle mine biblioteksbøger bøger på INF?
Du kan aflevere bøger, der er lånt via Rex hos INF, fordi vi deler udlånssystem. Men ikke de bøger, du har lånt gennem dit folkebibliotek. Du skal aflevere bøger på det bibliotek, hvor du har lånt bogen. Du er noteret dér for lånet, og bogen er ikke afleveret, før den er tilbage til der, hvor du lånte den. Du er ansvarlig for bogen, indtil den er tilbage, hvor den hører til. 

Kan jeg låne bøger med hjem fra semesterhylden?
Nej, de er til brug på stedet. Bøger på semesterhylden er til for ALLE studerendes skyld, tag derfor hensyn og overhold reglerne. Bøgerne skal returneres til hylden hurtigt. Semesterhylden er i biblioteket. Du kan se i bøgerne på stedet, og hvis du forlader biblioteket - kortvarigt - for at kopiere et sted i huset, skal du notere navn og bogens titel på en seddel i biblioteket/satellitten. Hvis du vil se, om din underviser har placeret en bog på semesterhylden, kan du benytte dette link: Semesterhylde, INF. Her kan du også se, om der er andre ledige eksemplarer.

Hvorfor står bøgerne ikke alfabetisk / numerisk?
Bøgerne er opstillet i en meningsgivende sammenhæng. Når du går hen til hylden, vil du finde andre bøger, der også handler om dit emne (klassifikation) eller beslægtede emner.

Er der en skanner, som jeg kan bruge?
Der er en 'klassisk' kopimaskine, som kan skanne og e-maile (gratis). Der er også en bog-skanner, som frit kan bruges. Læs instruks på stedet. Det er gratis at skanne.

Kan jeg forslå bøger til indkøb?
Ja. Det er du meget velkommen til, send os en mail eller benyt muligheden her.

Studenteropgaver: Om Studenterprojekter på INF, tidligere Det Informationsvidenskabelige Akademi (IVA), og tidligere Danmarks Biblioteksskole (DB). Vejledning til aflevering af projekt.

Kan man læse min opgave via Google Books?
Nej. Fra 1963 til og med 2007 har biblioteket registreret hovedopgaver, specialer og FOD-opgaver i katalogen. Google Books har hentet posterne fra bibliotek.dk og fremstillet sine egne bibliografiske data. Det gør hverken opgaven tilgængelig eller digital. Har du afleveret din opgave i papir, så findes den stadig kun i papir. Nogle tidligere studerende har klausuleret deres opgaver, så de kun kan ses med forfatterens skriftlige tilladelse. Denne klausulering gælder stadig. INF Biblioteket kan ikke hjælpe med at finde frem til forfatteren. Der linkes til ca. 200 digitale opgaver fra katalogen fra perioden 2000-2007. Selvom de er gratis og frit tilgængelige, kan du ikke se dem via Google Books. Du skal finde dem via vores katalog. Nogle af disse digitale opgaver er også klausulerede. Her er reglen også, at du skal have forfatterens skriftlige tilladelse for at se den. Se også siden om Studenteropgaver på vores LIB-Guide.