Vox pop: Hvorfor vil du læse informationsvidenskab og kulturformidling? – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

INF > Nyheder > Vox pop: Hvorfor vil d...

24. september 2013

Vox pop: Hvorfor vil du læse informationsvidenskab og kulturformidling?

Studiestart

I år er informationsvidenskab og kulturformidling det fag, der har det største optag på humaniora. Insight IVA har mødt et par af de nye studerende og spurgt dem om baggrunden for deres studievalg og deres forventninger til studiet.

Yassin, 24, læser på IVA i København

Hvorfor valgte du informationsvidenskab og kulturformidling? Det har jeg, fordi de fag, som studiet tilbyder, lyder meget tiltalende. Jeg skulle vælge mellem denne uddannelse og to andre muligheder, så jeg mærkede efter, og IVA føltes bare mest rigtigt.

Hvad vil du gerne bruge uddannelsen til? Jeg er især interesseret i medieaspektet i uddannelsen – ikke så meget kulturdelen. Jeg ved ikke endnu, hvad jeg vil bagefter. Det kan være, at jeg vil tage en overbygning i et andet fag, så indtil videre er jeg bare fokuseret på at færdiggøre bacheloren.

Hvad ser du mest frem til på studiet? Det sociale aspekt – til at starte med. Senere hen ser jeg frem til at få en introduktion til fagene og finde ud at, hvad de helt konkret går ud på.

Eva, 21, læser på IVA i København

Hvorfor valgte du informations-videnskab og kulturformidling? Jeg havde overvejet en del andre uddannelser, men det endte med IVA, da både informations- og kulturaspektet interesserer mig. Jeg tror, det er en meget bred uddannelse.

Hvad vil du gerne bruge uddannelsen til? Jeg interesserer mig meget for medier som musik, film og bøger. Jeg kunne godt tænke mig at arbejde som researcher – måske for DR. Jeg ved ikke endnu, om det er noget for mig i praksis, men jeg tror, det kunne være rigtig spændende at arbejde med gamle arkiver.

Hvad ser du mest frem til på studiet? Jeg glæder mig til at møde en masse nye mennesker, som kommer fra forskellige steder og har forskellige interesser, men som også interesserer sig for uddannelsen. Jeg håber på at få nogle nye venner og et nyt netværk. Det bliver også interessant at have sin daglige gang i København, da jeg selv er fra landet.

Claus, 40, læser på IVA i Aalborg

Hvorfor valgte du informationsvidenskab og kulturformidling? Da jeg gik i gymnasiet i slutningen af 80’erne, troede jeg, at jeg skulle være bibliotekar, så jeg kunne få lov til at blive blandt bøgerne hele mit liv. Men så endte jeg i stedet med en erhvervsuddannelse. Men da jeg som 40-årig fik mulighed for at ryste mit liv op, besluttede jeg at gøre det, jeg ville have gjort for 20 år siden.

Hvad vil du gerne bruge uddannelsen til? Jeg vil gerne være bibliotekar på et folkebibliotek, men jeg kan sagtens nå at ombestemme mig. Det kan være, jeg også vil læse kandidaten, men med hensyn til job håber jeg på at komme til at arbejde med traditionelle bøger, forlagsvirksomhed eller lignende.

Hvad ser du mest frem til på studiet? Jeg glæder mig til at få lov at fordybe mig i de ting, der er interessante. Og jeg glæder mig til valgfagene, når alt det obligatoriske er overstået, så jeg kan komme i gang med at vælge efter interesse.

Thea, 19, læser på IVA i København

Hvorfor valgte du informations-videnskab og kulturformidling? Jeg havde egentlig besluttet mig for at blive sygeplejerske eller lærer, men det passede alligevel ikke rigtig til mig. Jeg kan rigtig godt lide bøger og kultur, så min mor foreslog mig at undersøge bibliotekaruddannelsen. Så det gjorde jeg, og det virkede bare som det rigtige for mig.

Hvad vil du gerne bruge uddannelsen til? Jeg er særligt interesseret i den kulturfaglige del, men jeg prøver også at være realistisk i forhold til jobmuligheder. Jeg synes, det lyder meget spændende med et job inden for research, hvor man søger informationer, som andre kan bruge til noget.

Hvad ser du mest frem til på studiet? At møde nye mennesker, lære nye folk at kende og at starte på en uddannelse inden for et område, jeg brænder for.

Tobias, 26, læser på IVA i København

Hvorfor valgte du informationsvidenskab og kulturformidling? Det har jeg, fordi jeg er kulturformidler i forvejen, og det vil jeg gerne uddybe.

Hvad vil du gerne bruge uddannelsen til? Jeg vil gerne arbejde med musikorienteret kulturformidling. Jeg interesserer mig meget for musik, koncerter, helhedsoplevelser – og anderledes kulturoplevelser, som jeg synes, at vi mangler lidt af.

Hvad ser du mest frem til på studiet? At få konkretiseret hvad studiet egentlig handler om, hvad de forskellige fag går ud på, og hvad jeg selv kan bruge det til om nogle år.

Maya, 20, læser på IVA i Aalborg

Hvorfor valgte du informationsvidenskab og kulturformidling? Jeg var her i studiepraktik for to år siden, og så syntes jeg bare, at det lød dejligt.

Hvad vil du gerne bruge uddannelsen til? Jeg kunne rigtig godt tænke mig at blive børnebibliotekar. Men efter 3 år kan jeg sagtens blive noget andet, så det er fint, at det er en bred uddannelse, og at jeg ikke er bundet til noget.

Hvad ser du mest frem til på studiet? Af de fag vi har haft indtil videre, synes jeg, at ”Vidensmedier” lyder rigtig spændende. Men for mig handler det lige nu mest om at falde på plads, at komme i gang med at læse og at få hverdagen til at fungere.