Stine og Signe laver projektopgave i en nødhjælpsorganisation – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

INF > Nyheder > Stine og Signe laver p...

07. januar 2014

Stine og Signe laver projektopgave i en nødhjælpsorganisation

Projekt

Stine Netman og Signe Ratjen har arbejdet med brugerinterviews og videndeling som en del af IVA's projekt for World Food Programme. Læs mere om deres erfaringer.Stine Netman

Det mest spændende for mig er at komme ud og se, hvad teorien, man har lært på akademiet, kan i praksis. At få lov til at komme indenfor i så stor en organisation som WFP er ret overvældende for "en simpel studerende" og er rigtig fedt at prøve, inden man kommer ud på arbejdsmarkedet.

At have samarbejdet med en organisation skaber faglige kontakter, som kan komme én til gode senere hen. Og samarbejdet med en stor organisation med ansatte med forskellig uddannelsesbaggrund giver et godt billede af ens fremtidsmuligheder. Man får også indblik i, hvordan færdiguddannedes arbejdsmæssige udfordringer kan se ud.

Det er med til at ruste én rigtig godt, tror jeg. Herudover er jeg også overbevist om, at projekter i samarbejde med organisationer ruster én bedre til fremtiden end udelukkende teoretiske opgaver.

Et godt råd til andre studerende er klart at gribe alle de muligheder under studietiden, som man kan. Man får udvidet sin horisont og får måske øjnene op for nye faglige muligheder, man ikke var bevidst om tidligere.

Signe Ratjen

WFP (World Food Programme) er en spændende global organisation, og derfor er det interessant at få indblik i, hvordan deres intranet bruges til deling af viden og information. Desuden har vi fået mulighed for at interviewe nogle af de ansatte, både i hovedkvarteret og i afdelingerne i Myanmar og Nairobi, hvilket var en meget konkret tilgang til problemstillingen. Det er jo dem, der bruger intranettet til daglig, og derfor ved de præcis, hvad der fungerer, og hvor de har problemer.

I forhold til studiet er vi blevet præsenteret for en konkret problemstilling, som vi kan være med til at løse. Med hensyn til fremtidige jobmuligheder, så har vi fået indblik i, hvordan det er at være i et multikulturelt hovedkvarter til daglig. Det har selvfølgelig også været sjovt at tænke på, at denne type opgave er noget, vi har mulighed for at arbejde med i et fremtidigt job.

Det er altid sjovt at se andre arbejdspladser og få indblik i, hvordan de fungerer. Det giver et nuanceret syn på, hvordan forskellige arbejdspladser løser deres opgaver.


Af Bodil Christensen