Portræt af en studerende: Signe Foght Hansen – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

INF > Nyheder > Portræt af en studeren...

29. oktober 2013

Portræt af en studerende: Signe Foght Hansen

Studieliv

I "Portræt af en studerende" sætter vi fokus på de studerendes historier. Signe blev uddannet bibliotekar DB i januar 2010 og er i dag fastansat på Rødovre Bibliotek sideløbende med hendes kandidatuddannelse på IVA.

Hvad er din uddannelsesbaggrund?

Jeg blev uddannet bibliotekar DB januar 2010 og valgte at starte på kandidatuddannelsen lige efter i februar 2010

Hvor ligger dine faglige interesser, og hvad skriver du speciale om?

Mine faglige interesser og speciale er kulturformidling og entreprenørskab.

Jeg skal først starte på mit speciale til februar. Derfor kunne jeg rigtig godt tænke mig at skrive et entreprenørielt speciale, da jeg var meget begejstret for kurset "Entreprenørskab og formidling" som jeg deltog i, i foråret 2013. Jeg har endnu ikke fundet ud, hvad det skal handle om.

Hvor arbejder du, og hvordan fik du dit arbejde?

Efter jeg afsluttede min bibliotekar DB har jeg haft forskellige vikariater som bibliotekar ved siden af kandidatuddannelsen. Jeg arbejder nu på Rødovre Bibliotek, hvor jeg søgte et barselsvikariat for to år siden og fra den 1. august 2013 blev fastansat.

Signe Foght Hansen

Hvordan bruger du din erfaring fra studiet på jobbet?

Jeg synes, at jeg har fået en unik værktøjskasse på bacheloruddannelsen. Jeg kan anvende mine kompetencer i mange forskellige sammenhænge lige fra almen informationssøgning og -håndtering til formidling indenfor en række områder.

På kandidatuddannelsen har jeg fået mulighed for at specialisere mig indenfor kulturformidling. I den forbindelse har jeg stiftet bekendtskab med entreprenørskab, som jeg synes er meget relevant og brugbart. Det er især processen omkring entreprenørskab, som jeg har fået meget ud af – f.eks. hvordan en idé kan realiseres. Faget har også givet mig en række handlekompetencer og nye værktøjer.

Min nye viden om entreprenørskab har også givet mig nye handlekompetencer i forhold til relationer og ressourcer. Hvordan man kan blive bedre til handle i forhold til sine relationer og dermed også opnå nye relationer og partnerskaber? Især tanken omkring partnerskaber tiltaler mig, da jeg synes det er vigtigt, at man opsøger forskellige former for samarbejder. På den måde kan man lære at handle efter sine muligheder frem for at lade sig begrænse. Jeg oplever det i hele taget som et privilegium, at jeg kan få lov til at arbejde med den viden jeg får.