Mød en mentee – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

INF > Nyheder > Mød en mentee

01. juli 2014

Mød en mentee

Interview

Frederikke Juncker tog udfordringen op og fik en mentor via Kubulus’ mentorordning. Det blev et møde med et nyt fokus og masser af muligheder.

 


 


I sidste udgave af Insight IVA
kunne man læse om Ene Katrine Rasmussen, Frederikkes mentor på Filmhuset, som er chef for Creative Europe Desk Danmark/MEDIA delen. Her kan du læse om Frederikkes opfattelse af den spændende brobygning mellem studieliv og erhvervsliv.

Sparring for studerende

”Mentorordningen er henvendt til studerende, der er på vej ud i erhvervslivet og er en overgang, hvor man kan møde nogen ude på arbejdsmarkedet. Det er for at kunne sparre med nogen, omkring hvad man selv har lyst til og omkring praktiske ting fx jobsøgning” – forklarer Frederikke på fortovscaféen på det summende Vesterbro. Hun kommer cyklende direkte fra sit job på ARKEN og skal ud af byen dagen efter for at koncentrere sig om sit speciale på Moderne Kultur og Kulturformidling. Hun er begejstret for sit samarbejde med Ene og har lært meget og endnu bedre mødt mange nye mennesker. Og så understreger hun, at det ikke tager specielt meget tid ud af kalenderen at have en mentor. Det er ret overkommeligt.
Det var hendes fornemmelse af at være i tvivl og forvirret om sin vej, der gjorde at hun ansøgte Kubulus for en mentor. Og så syntes hun, det lød som en ret sej ordning.
”Jeg sendte først CV, og lidt omkring hvad jeg havde lavet, og hvilke interesser jeg havde inden for mit fag. Og så beskrev jeg, hvordan jeg stadig nok var lidt forvirret i forhold til, hvad jeg skulle. Så det kunne være spændende at møde en anden faglighed og en anden erfaring.” – fortæller Frederikke.
Med mange forskellige kurser og fag på studiet kan de studerende ofte mangle lidt retning, som er til stede på arbejdsmarkedet. Som Frederikke beskriver det – ”At læse Moderne Kultur og Kulturformidling er en enormt bred uddannelse, med mindre man selv vælger en ”strict way” indenfor den og skaber sin profil. Og det har jeg ikke gjort. Hvis man 100 %  allerede ved, hvad man vil, og hvilket job man skal have, og hvor man skal hen, så skal man ikke ansøge mentorordningen, fordi så kan den ikke tilbyde noget”.

En filmverden

Man vælger ikke selv sin mentor hos Kubulus, men ansøger, og så vælger mentoren, hvem de vil bruge deres tid på og ressourcer sammen med. Frederikke skulle prøve noget andet end kunstverdenen.
”Jeg blev ret overrasket over, hvem jeg blev parret med. Jeg har mest arbejdet med kunst, på museer og i en kunstfond. Men så har jeg også haft en del filmfag og været i praktik på en filmfestival, og det var det, at Ene kunne relatere til ved mig. Men hendes måde at arbejde med film er meget anderledes end min, og det var spændende at møde hendes faglighed, og så fordi hun arbejder i et felt, jeg ikke vidste meget om.” – siger Frederikke oprigtigt og forklarer videre om, hvordan man har en anden kontakt med sin mentor end med fx sin arbejdsgiver. ”Det synes jeg har været virkelig fedt. Mentorordningen kan være en meget ærlig eller direkte relation, hvor man ikke nødvendigvis skal have noget fra hinanden, i forhold til eksempelvis den præstationsorienterede relation man kan have med sin arbejdsgiver i et studiejob eller på en praktikplads”. 

Kulturpolitisk speciale

Frederikke skulle til at skrive sit speciale, da hun fik Ene som mentor. Hun havde fundet to gode emner, der arbejdede med transnational identitet på et institutionelt og kulturpolitisk niveau. Det første emne var om Johann Jacobs Museum i Zürich, som er tværæstetisk og beskæftiger sig med handelsruter fra Silkevejen og til internettet i dag. Det andet var om europæiske kulturelle narrativer, som de bliver udtrykt fra EU's side og i en transnational museumssammenslutning. Sammen med Ene besluttede hun sig for at arbejde med europæiske kulturelle narrativer, som også lægger sig mere op ad Enes arbejde med filmrådgivning i Europa. Så nu fik Frederikke en mulighed for nogle gode kontakter og for at blive inviteret med til konferencer inden for emnet via Enes netværk.

Yderligere information

Læs mere om Kubulus’ mentorordning og ansøg om en mentor på deres hjemmeside. Næste ansøgningsfrist til mentorprogrammet er 3. november 2014.