Med Kristine til Bobcatsss 2015 i Tjekkiet – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

INF > Nyheder > Med Kristine til Bobca...

25. marts 2015

Med Kristine til Bobcatsss 2015 i Tjekkiet

STUDENTERKONFERENCE

Tænk at være på en spændende konference og både få input til dit speciale og din næste sommerferie. Det fortæller Kristine Højen om i denne artikel.

Der var 3 ting, der overraskede mig i Tjekkiet.

1. Alle tjekker ryger, og de gør det ALLE steder, selv tjenerne i restauranterne. 2. Tjekker har ikke deres hunde i snor, så hvis du som mig er en anelse bange for de firbenede kræ, så hav en ven ved hånden. 3. Tjekkiet + bar = Ingen lås på toilettet. Spørg mig ikke hvorfor, men 3/3 steder jeg besøgte, der serverede alkohol, havde toiletfaciliteter, hvor du krampagtigt må forsøge at holde døren lukket, mens du gør hvad du kom for.

Tjekkiet er på mange måder et underligt sted, sjov mad (fx brød i flødesovs), fantastisk smukke bygninger, billig valuta samt øl og smøger alle steder.

Noget, der til gengæld var 120 % styr på dernede, var Bobcatsss. Organisatorerne bag arrangementet var konstant til stede og havde gjort et kæmpe stykke arbejde for konferencens deltagere, og det kunne helt klart mærkes.

Jeg ankom til mit hotel i BRNO, Tjekkiet klokken lidt over 3 natten mellem tirsdag og onsdag. Den sene ankomst gjorde, at jeg missede åbningstalen, men dem, jeg delte hotel med (2 medstuderende fra IVA Aalborg), fortalte dog, at det havde været en dybt inspirerende tale. Sara, som jeg rejste med, var endnu så opildnet og så fuld af godt mod, at hun tog en notesblok med til det næste oplæg, og langt hen ad vejen synes jeg, det beskriver Bobcatsss’ ånd bedst. En gennemgående glæde over mødet med andre der har de samme interesser som dig selv.

Temaet for konferencen i BRNO var "Design, Innovation, Participation".

Når hele Europa mødes, er den ting, der skiller os mest ad, sprogbarrieren. Men den problematik blev for mit vedkommende fuldstændig overvundet af det gode humør og entusiasmen blandt oplægsholderne. Det var utrolig inspirerende for mig at se studerende med passion for det samme fag som jeg selv, der turde stille sig op på en talerstol og trodse barrierer, forskellige bibliotekstraditioner og kulturer for at formidle.

For mig var der personligt to oplæg, der adskilte sig fra de mange andre, jeg hørte, nemlig et oplæg af Sinikka Sipila om det nybyggede bibliotek i Helsinki og Katarina Mandid om et projekt hun kaldte "Harry Potter week".

Kristine Højen

I min sprøde alder af 21 er jeg som så mange andre, der deler mine interesser, en inkarneret fan af drengen med lynet i panden. Oplægget handlede om en uge på et kroatisk bibliotek, hvor Katarina havde lavet et samarbejde, studerende, bibliotekarer og forlæggere imellem, der handlede om, hvordan populærkultur kunne bruges til at få børn og unge til mere aktivt at bruge deres lokalbibliotek.

Oplægget plantede en idé hos mig, der med stor sandsynlighed bliver omdrejningspunktet for den bacheloropgave, jeg skal aflevere sommeren 2015.

Jeg må indrømme, at Bobcatsss har åbnet mine øjne for de mange forskellige bibliotekstraditioner i Europa, og konferencen har til dels været med til at påvirke hvilke lande (Finland, Holland, Tyskland), jeg gerne vil besøge på min forhåbentlige Interrail-tur i sommeren 2016.

Af Kristine Højen