Gitte Balling udpeges til dommer i læsekampagne – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

INF > Nyheder > Gitte Balling udpeges ...

29. januar 2014

Gitte Balling udpeges til dommer i læsekampagne

Læsekampagne

Gitte Balling er med i det dommerpanel, som Kulturminister Marianne Jelved har udpeget til læsekampagnen Danmark Læser.

Foto: Nana Reimers

Kulturministeriet udsendte den 29. januar en pressemeddelelse om kampagnen, som har til formål at finde Danmarks mest nyskabende og opfindsomme "læsekommuner".

Kampagnen indeholder blandt andet en konkurrence mellem kommunerne om at finde på de mest kreative og nyskabende aktiviteter, der kan få flere til at læse mere. Mere end 50 kommuner ventes at deltage, og dommerne får til opgave at udvælge 12 modelkommuner blandt ansøgerne, træffe beslutningen om hvor stort et tilskud de 12 kommuner skal tildeles, samt kåre vinderen af konkurrencen på baggrund af indsatsen i de deltagende kommuner.

Der er udvalgt i alt 5 medlemmer til dommerkomitéen, som består af personer med meget forskellige faglige baggrunde. Tilsammen har de en bred indsigt inden for læseforskning, adfærdsændringer/motivation, popularisering af litteratur, kommunikation, brugerinddragelse, foreningsliv og kommunale forhold.

Gitte Balling. Foto: Nana Reimers

Gitte Balling har f.eks. forsket i læseoplevelser og litteraturformidling og afsluttede i 2009 sit ph.d.-projekt om den litterære æstetiske oplevelse. Hun deltog i 2012 i DRs Danskernes Akademi i en udsendelse om "Den gode læseoplevelse". Hun beskæftiger sig i øjeblikket bl.a. med deltagerkultur og bibliotekernes forestilling om litteraturformidling.

Marianne Jelved udtaler i pressemeddelelsen: "Hver især er dommerne store kapaciteter inden for deres eget virkefelt, men med kærligheden til litteraturen tilfælles. De udgør tilsammen en meget kompetent dommerkomité, og jeg glæder mig over, at de har sagt ja til at deltage."

Læs mere om kampagnen Danmark Læser.