Auditoriet som personligt rum – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

INF > Nyheder > Auditoriet som personl...

05. maj 2017

Auditoriet som personligt rum

Kunst

Billedkunstner Lise Harlev står bag det værk, der hænger i et af de nye auditorier på Søndre Campus. ”Spring will make things better”, silketryk på messing fra 2016.

 

Værket består af en frise med 12 messingplader - en plade for hver måned i året - som er påtrykt forskellige motiver og tekstudsagn. Teksterne handler om årstidernes skiften og de sindsstemninger, der følger med overgangen fra en vejrmæssig tilstand til en anden. Motiverne på messingpladerne refererer til forskellige beklædningsgenstande, som fx et par bukser, en sommerhat, en handske, etc., men er samtidig så forenklede, at de næsten bliver til abstrakte farvefelter.

Jeg er selv meget optaget af tiden som begreb, og hvert år når det bliver forår, tænker jeg fx selv over, at nu er der gået endnu et år. Årstiderne er en slags komprimeret billede på årets og tidens gang. Og det er næsten umuligt at tale om årstidernes skiften uden at tale om de følelser, vi forbinder med det. Jeg har forsøgt at lave et værk, som sammenfletter det konkret vejrmæssige med noget mere eksistentielt, fremfor at holde disse størrelser adskilt.

Messingpladerne hænger på den ene væg i auditoriet og er det første de studerende ser, når de træder ind i rummet. På den måde kan de både overskue hele frisen i ét blik, og samtidig fokusere på de enkelte dele af værket, mens de sidder til en forelæsning i auditoriet. Jeg tænker på værket som en slags kalender, der har et narrativt forløb, men også vil have forskellig betydning for brugerne på forskellige tidspunkter af året. Fx vil de messingplader, der handler om efteråret tale mere til én i oktober, end de gjorde i foråret, og så fremdeles.   Jeg håber, at de studerende vil kunne identificere sig med værkets tekstudsagn, så de med tiden bliver til deres egne udsagn og ikke bare mine. Jeg ønsker på den måde, at det offentlige rum, som auditoriet og hele universitetet jo er, også bliver et personligt rum.

Lise Harlev