Anonymous til angreb mod ekstremister – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

INF > Nyheder > Anonymous til angreb m...

24. marts 2015

Anonymous til angreb mod ekstremister

IVA I PRESSEN

Lektor Lars Konzack deltog den 12. januar i DR2 Dagen, hvor han udtalte sig om hackergruppen Anonymous' nyeste video, som er en krigserklæring mod ekstremister.

"We are dragging you down. We will find you and not leave you any rest."

Sådan lyder budskabet i hackerkollektivet Anonymous’ seneste video, hvori de erklærer krig imod ekstremistiske jihadister. Videoen er publiceret i kølvandet på terrorangrebet mod Charlie Hebdo i Paris den 7. januar.

Anonymous har gjort det til sit mål at identificere og angribe hjemmesider, som bruges af ekstremistiske kræfter, og som hylder terror. Det er allerede lykkedes den kontroversielle gruppe at lukke en række hjemmesider.

Lektor Lars Konzack, der har forsket i Anonymous, var den 12. januar gæst i DR2 Dagen, hvor han hjalp med at kaste lys over gruppen som helhed, samt hvor stor en trussel de kan udgøre for ekstremister.

En stærk modstander

Lars Konzack fortæller i indslaget, at Anonymous består af "mestendels intellektuelle unge mennesker, der føler, at der ikke er en plads til dem i samfundet." Disse mennesker har så fundet et frirum på nettet, hvor de kan udveksle tanker og ideer. "Da de gerne vil udtrykke sig, går de meget op i ytringsfrihed og informationsfrihed."

Anonymous-medlem adresserer terrorister i videoen, som er blevet set mere end 1 million gange på YouTube
I indslaget bliver Lars Konzack bl.a. bedt om at vurdere, hvor alvorligt ekstremister bør tage denne krigserklæring. Han påpeger, at noget usædvanligt ved videoen er, at Anonymous denne gang truer med fysisk vold, hvilket de ellers aldrig hidtil har gjort. Han vil dog ikke opfordre hackerne til at gå i fysisk konfrontation med terroristerne, som ofte er farlige og kamptrænede. Hvis de ønsker at tage kampen op mod terrorisme, bør de derfor trække på deres styrker – nemlig deres intellekt og evne til at styre internettet.

Lars Konzack pointerer, at hvis medlemmerne af Anonymous har den nødvendige inside knowledge, så kan de potentielt være en stor trussel. "De er meget stærke, hvad angår internetkontrol, og de kan finde hemmelige dokumenter," udtaler han og beretter, at de bl.a. tidligere har haft succes med at opspore og afsløre pædofile. Det er derfor muligt, at de ved at slå deres fælles intelligens sammen også kan have kapaciteten til at afsløre terrorceller.

Udsendelsen kan ses i helhed på DR’s hjemmeside (indslaget starter 36 minutter og 24 sekunder inde i udsendelsen).

Se Anonymous' krigserklæring til ekstremister.


Af Helle Saabye