VoxPop med nye studerende – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

INF > Nyheder > VoxPop med nye studerende

18. september 2014

VoxPop med nye studerende

Voxpops

Hvad tænker de nye studerende her de første dage på IVA? Hvilken baggrund og hvilke forventninger og drømme har de til studiet og fremtiden? Få et hurtigt kig ind i svarene her.

Kasper Hedegaard
(IVA Aalborg)
• Bor i Randers, hvor han pendler fra i bil
• Har en HTX fra Statsskolen i Randers

 
"Først havde jeg tænkt på noget med psykologi
eller filosofi, men efter en snak med en uddannelsesvejleder, der spurgte ind til mine interesser, læste jeg om faget og fandt jeg ud af, at det ikke kun er bibliotekarorienteret, men meget bredt. Jeg kan godt lide information, og jeg kan godt lide at læse og fordybe mig i ting. Når man så kommer lidt længere på studiet, er der mange valgfag.
Jeg kunne godt forestille mig, jeg en dag blev bibliotekar, men drømmejobbet kunne også være informationsmedarbejder i en virksomhed.
Mit mål er at finde et job, hvor jeg hver dag er glad for at stå op og gå på arbejde - det er ikke lønnen, der er det vigtigste. Jeg kunne også godt tænke mig på et tidspunkt selv at skriv en roman. Nu skal jeg lige finde et studiejob, der kan kombineres med at pendle. Hvis jeg føler, jeg får brug for det, kunne jeg også godt finde på at læse et semester i udlandet." 
Imad Almeiza (IVA Aalborg)
• Student fra Hjørring
• Kommer fra Palæstina

 
"Jeg havde først tænkt, jeg skulle være socialrådgiver, men så fandt jeg det her, og det lød spændende. Så begyndte jeg at læse om det, og så blev det endnu mere interessant. Det virkede som om, det åbnede mange døre, og der var så meget i det, som man ikke lige havde tænkt over før. Nu kaster jeg mig ud i det, ellers må jeg bare skifte.
Jeg drømmer om at komme til at arbejde i virksomheder, måske også i mit hjemland, hvor man har brug for den slags.  Men bibliotekar lyder også interessant, jeg har altid været lidt af en bogorm. Jeg har altid været den danske dreng mere end den arabiske, så det med den danske kultur er også spændende for mig. Lige nu glæder jeg mig til det hele. Når jeg er færdig med studiet, og har fået styr på det hele, så skal jeg en tur rundt i Asien og Mellemøsten, det skal være min præmie."

 
Berna Engelbrecht Kristensen (IVA Aalborg)

• Er lige flyttet fra Esbjerg til Aalborg for at starte på studiet
• Har en HF og begyndte først at læse til finansøkonom og har også arbejdet i en boghandel
 
 
"Jeg tror, jeg valgte studiet, fordi jeg i skolen altid har været fascineret af projekter og de store skriveopgaver. Det spændende er, hvordan man finder informationerne, så er jeg bare i mit es. Jeg har også altid elsket bøger og elsket at læse. Informationsarkitektur og informationssøgning lyder rigtig spændende. Jeg glæder mig meget til at arbejde med at finde de rigtige ting og sortere de dårlige fra – hele den proces. Jeg er nok også blevet inspireret af en lærer, der gik meget op i at hente informationer og være kildekritisk. Den kulturelle del lyder også spændende, men det er ikke det, der interesserer mig mest.
Først troede jeg kun, uddannelsen kunne bruges til at blive bibliotekar, men så fandt jeg ud af, der er så meget andet, så jeg har ikke lagt mig fast på noget endnu. Introdage og studiestart har været rigtig gode med super meget struktur på det hele, det kan jeg godt lide. Jeg blev forbavset over, vi ikke er flere, men det er rart, for så er det nok nemmere at lære dem på de andre semestre at kende."

 
Samia Pedersen (IVA Aalborg)
• Bor i Randers, og vil udnytte pendlerlivet til at læse i toget
• Har arbejdet i hotelbranchen, og er også uddannet social- og sundhedsassistent. Har også været ansat på Odense Centralbibliotek
"Jeg har altid haft en gammel drøm om at blive bibliotekar, og den skal realiseres nu. Jeg har altid elsket at arbejde med projekter, især at finde information og få nyt kendskab til et emne og lov til at gå i dybden. Så det handler mere om informationssøgning end om et enkelt fag. Jeg kan godt lide historie, jeg kan godt lide kunst, jeg kan godt lide lystfiskeri - men det spændende er processen og at blive klogere på det hele.
Det behøver ikke ende med, at jeg bliver bibliotekar. Det virker positivt, at der både er informationsvidenskab og kulturformidling, men jeg ved ikke helt, hvad det går ud på endnu. Lige nu glæder jeg mig mest til informationsarkitektur og informationssøgning. Med al den overflod af viden, kunne jeg virkelig godt tænke mig at blive skarp på kildekritik. Jeg vil selvfølgelig gerne have et relevant studiejob, men jeg har jo mange ting at trække på, så det skal nok gå. Og jeg kunne godt finde på at tage et semester i udlandet."


 
Caroline Boje Mogensen (IVA København)
• Opvokset i New York, boet i København de sidste to år
• Har gået på amerikansk High School i Dubai, fordi hendes mor arbejder for FN
 
"Jeg kan meget godt lide, at man kan arbejde med faget en masse forskellige steder, det virkede ret bredt både med informationsvidenskabsdelen og kulturdelen. Jeg er meget glad for det kulturelle. Jeg har aldrig haft en passion for et særligt fag eller profession, så jeg læste mig frem til forskellige uddannelser, og denne virkede ret bred, og så havde den også noget kommunikationsagtigt. Der var lidt af det hele, og det kan jeg meget godt lide, når jeg ikke er 100 % sikker på, hvad jeg vil. Jeg er glad for at bo I København i øjeblikket, men jeg bliver nødt til at rejse ud igen, så jeg ender nok i en international virksomhed, EU eller FN."
 
 
Thomas Jack Olsen (IVA København)
• Fra Herlev
• Har prøvet mange forskellige ting, blandt andet uddannelsen til bager
"Jeg fandt ud af, at jeg godt kunne tænke mig noget mere teoretisk. Jeg er rigtig glad for bøger og læse og jeg har en lille drøm om selv at skrive en bog på et tidspunkt. Mine største idoler i folkeskolen var bibliotekarerne, det var dem, jeg var sammen med i frikvartererne. Jeg har valgt det her som min 1. prioritet. Det bliver fedt at komme i gang og få nye kammerater. Jeg kunne godt se mig selv på at bibliotek og arbejde med børn, men jeg har ikke låst mig selv helt fast, det kan jo være, jeg bliver overrasket."


 
Sebastian Saxton (IVA København)
• Bor 800 meter fra IVA
• Har holdt et sabbatår, hvor der blev tjent penge til et trommesæt, og et sabbatår til at rejse
"Jeg har glædet mig meget til fagene og studiemiljøet og til at møde nye mennesker. Jeg brugte den app, Københavns Universitet har lavet. Så har jeg snakket med en ven af en ven, der har taget en bachelor fra IVA, og som fortalte, hvor fleksibel uddannelsen er, og hvor mange muligheder og bøjninger, der er i den. Det lød interessant. Så gik jeg hjem og læste om den og tror, den er realistisk at gennemføre for mig. Jeg har ikke tænkt mig at blive bibliotekar. Jeg venter, til der er gået et år, så vil jeg mærke efter, hvad det for noget, jeg er midt i og så måske vælge valgfag med musik og film." 
Sofie Bang Nielsen (IVA København)
• Født og opvokset i Hillerød
• Blev gymnasial student i 2012, har taget en bartenderuddannelse og har været et halvt år i lære som tjener

 
"Jeg var ikke sikker på at komme ind på min første prioritet Litteraturvidenskab, så jeg surfede rundt og fandt ud at Informationsvidenskab og Kulturformidling lød ret spændende og interessant for mig. Jeg glæder mig helt vildt til at møde nye mennesker på IVA, lære noget nyt og til at komme i gang med at studere.
Jeg forventer på mit første studieår at være utrolig forvirret, få en masse nye gode venner, få en masse viden om information og hvad man nærmere kan bruge studiet til. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at arbejde med udgivelse af bøger eller anden kultur.
Jeg har allerede søgt et studiejob som informationsassistent hos Plesner. Det fik jeg så ikke, men jeg kunne rigtig godt tænke mig at få et studiejob. Nu giver jeg det lige tre måneder til et halvt år til at finde ud af, hvad det rigtige studiejob er for mig. Udover det kunne jeg rigtig godt tænke mig at tage et semester i udlandet – fx i Storbritannien et sted."
Emil R. Brandt (IVA København)
• Opvokset i København K nær Kongens Have, men er lige flyttet til Valby
• Blev student i 2011 og har været ude at rejse et helt år, både før og efter rejsen har han arbejdet i en børnehave i indre by
"Jeg glæder mig til at høre fra underviserne og tidligere studerende, sådan lidt mere om fagene, valgfagene, undervisningen og jobmulighederne. Det er en åben uddannelse, og der er mange muligheder, og jeg ved ikke helt, hvor jeg er på vej hen, så jeg glæder mig til at høre om mulighederne.
Jeg forventer at få nogle fag og nogle undervisere, der kan fange mig, samt lære nogle nye mennesker at kende og få et godt hold. Nu er det lidt tid siden, man har været i gang med uddannelse, så jeg håber på noget god undervisning, der giver én lyst til mere.
Jeg har altid vidst, jeg skulle studere noget inden for det humanistiske felt og overvejede at studere Dansk på KU. Jeg ved ikke om Informationsvidenskab og Kulturformidling blev solgt bedre på nettet eller om det var mulighederne eller hvad, men det blev valget.
Jeg har tænkt over fremtidsmulighederne og kender én der har taget en uddannelse af samme karakter, der har arbejdet på forskellige forlag og med udgivelse af litteratur, og jeg har selv en stor interesse i litteratur, så jeg håber at kunne dreje mine muligheder den vej."

 
Lærke (IVA København)
 
• Fra Svendborg
"Jeg har haft lidt sabbatår og skal nu i gang. Jeg glæder mig bare til at komme i gang med at læse og lave noget, jeg synes er spændende, og ikke mindst blive klogere. Jeg har altid godt kunne lide at læse, og så fandt jeg frem til studiet via www.UG.dk. Jeg har det helt fint med den IT-tekniske side af studiet. Vi bruger i forvejen så meget IT i vores generation, så det bliver fint."
 
Cæcilie (IVA København)

 
• Fra Nørrebro i København
• Kommer ikke direkte fra gymnasiet, men har læst filosofi i tre et halvt år inklusiv litteraturvidenskab og lingvistik og filmhistorie.
"Jeg starter på IVA for at have en uddannelse jeg kan bruge til noget, fordi jeg arbejder med bøger. Jeg glæder mig til at få en uddannelse, som gør at jeg kan få penge for det arbejde jeg allerede udfører med bøger samt hjælpe med at udvikle biblioteket og bevare den fysiske bog. På mit først år skal jeg huske at læse det hele - der vil være mange lektier og nye bekendtskaber. 
Om 10 år så har jeg mit eget forlag." "Det vil jeg sgu også gerne!" - griner Cæcilie ved siden.

Tjek Cæcilies initiativ Kælderlæsning som foregår på Islands Brygge.