Om INF Biblioteket – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

INF > Bibliotek > Om INF Biblioteket

Om INF Biblioteket

De primære brugere af INF Biblioteket (tidligere, før 1-12-2017: IVA Biblioteket) er studerende, forskere og undervisere på Institut for Informationsstudier, men alle er velkomne.

Biblioteket på Institut for Informationsstudier (INF) har specialiseret sig i kultur, biblioteks- og informationsvidenskabeligt materiale og har over en årrække opbygget en samling, der omfatter omkring 60.000  titler indenfor disse fag og tilgrænsende områder. En del af materialet kan dog ikke hjemlånes, for eksempel tidsskrifterne. Du kan læse om de forskellige samlinger, om de særlige samlinger og lære mere om INF Biblioteket.

Nyindkøb tager afsæt i studier og forskning på Institut for Informationsstudier. Du er meget velkommen til at give forslag til indkøb.

Vi på INF Biblioteket prøver at give hjælp til selvhjælp, så du selv kan finde de materialer, du vil bruge. Sig det til os, hvis vi kan forbedre formidlingen, og sig bare til hvis der for eksempel mangler noget i vores FAQ - fortegnelse over hyppige spørgsmål.

Ansatte og studerende

Som studerende eller ansat på INF har du adgang til en række elektroniske og fysiske ressourcer. De allerfleste ressourcer er frit tilgængelige fra INF's PC'er, men der findes undtagelser. Du kan slå op i  Katalogen (Rex), hvilke det drejer sig om. Kig også på vores liste over databaser, hvis du er i gang med at specialisere dig.
 
Rex, Katalogen indeholder rigtig mange elektroniske bøger, tidsskrifter og artikler.
 
Leder du efter tidsskrifter, skal du være opmærksom på, at du kun har adgang til vores betalingsbelagte e-ressourcer, hvis du enten er ansat eller studerende hos os. Du får adgang hjemmefra ved at logge ind i Rex.
 
Du skal være meldt ind i KUB for at kunne låne bøger hos os. Lånetiden er 1 måned. Ansatte og studerende skal melde sig ind ved studiestart. Kontakt personalet for at få åbnet dit lånerID.  Du skal fremvise legitimation for at kunne blive låner.

Servicedeklaration for biblioteker

Biblioteket indgår i det interurbane lånesamarbejde, og bibliotekets bestand kan findes både i vores katalog og via bibliotek.dk. INF Biblioteket modtager fjernlånsbestillinger fra såvel danske som udenlandske biblioteker. Indkomne bestillinger ekspederes så vidt muligt indenfor en arbejdsdag og sendes med kørselsordningen.